Esko Kiviranta- Edustajasi Eduskunnassa -

Kuntauudistus ei ole käskytysasia

Hallitus jatkaa suurkuntahankettaan komentamislinjalla katkeraan loppuun asti. Sokea Reettakin näkee, ettei ole poliittisesti viisasta pyrkiä pakottamaan kehyskuntia ja muita ympäryskuntia Turun syliin. Maakunnan veturiksi kutsutun Turun on itse hoidettava taloutensa kuntoon. Muun muassa Turun pöhöttynyttä byrokratiaa on kevennettävä.

Kaarinan, Raision, Naantalin, Liedon, Maskun ja Ruskon veronmaksajat eivät voi ryhtyä Turun byrokratian jatkuvuuden takuumiehiksi. Kehyskunnat voivat viitata omaan esimerkkiin, sillä ne ovat hoitaneet taloutensa hyvin, ja niiden palvelut ovat kunnossa.

Vähintään rivien välistä on voinut lukea, että hallituksessa on närkästyneisyyttä perustuslakiin, jonka koetaan olevan kuntarakenneuudistuksen koetinkivi. Perustuslaki sisältää kunnallista itsehallintoa turvaavan säännöksen. Kunnallinen itsehallinto on kunnan asukkaiden demokraattista paikallishallintoa. Kuntien pakkoliitoksille on erittäin korkea perustuslakikynnys.

Hallitus on aktiivisesti toiminut kunnallisten palvelujen vaarantamisen tiellä tekemällä huimia valtion rahoitusosuuksien leikkauksia. Perustuslain suojaaman kuntien rahoitusperiaatteen mukaan tulee kunnille tehtäviä annettaessa varmistaa niiden tosiasialliset edellytykset suoriutua annetuista tehtävistä. Valtionosuuksien näin raju leikkaus on perustuslakivaliokunnan kannanottoa kaipaava asia.

Kaupunkiseudun kaikki kunnat kattava yhteinen kansanäänestys kuntaliitoksesta ei tule kysymykseen. Tällainen äänestysmenettely johtaisi käytännössä siihen, että keskuskaupungit päättäisivät toisten kuntien itseensä yhdistämisestä. Päätökset on tehtävä kuntakohtaisesti. Arvostettu perustuslakiasiantuntija, professori Kaarlo Tuori on verrannut kaupunkiseutukohtaista äänestystä siihen, että Suomessa ja Venäjällä järjestettäisiin yhteisäänestys Suomen liittämisestä Venäjään.

Hallituksen pyrkimys käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta suurkuntauudistuksen kantorakettina ei näytä onnistuvan. Isäntäkuntamalli loukkaa kunnallista itsehallintoa, kun sosiaali- ja terveydenhuollon budjettivalta siirtyisi vastuukunnalle, käytännössä keskuskaupungille. Hyvin toimineet sairaanhoitopiirit hallitus aikoo lakkauttaa.

Kuntarakennetta koskevat ratkaisut edellyttävät kuntapäättäjien suopeutta. Nyt sitä ei ole.

Kuntien koolla ja lukumäärällä ei ole merkitystä, jos leveämpiä hartioita vaativat tehtävät, kuten terveydenhuolto, järjestetään maakunnallisesti. Lääkäriin on edelleen päästävä tutussa terveyskeskuksessa.

Varsinais-Suomen vaalipiiri